ny

Forskjellen mellom Taike-ventil med stigende stamme-portventil og ikke-stigende stamme-portventil

Taike ventilportventiler kan deles inn i:

1. Stigende spindelventil: Ventilspindelmutteren plasseres på ventildekselet eller braketten.Når portplaten åpnes og lukkes, roteres ventilstammemutteren for å oppnå løfting og senking av ventilstammen.Denne strukturen er gunstig for smøring av ventilstammen og har en betydelig grad av åpning og lukking, så den er mye brukt.

2. Ikke-stigende spindelventil: Ventilstammemutteren er i direkte kontakt med mediet inne i ventilhuset.Ved åpning og lukking av porten oppnås det ved å rotere ventilstangen.Fordelen med denne strukturen er at høyden på portventilen alltid forblir uendret, slik at installasjonsplassen er liten, og den er egnet for portventiler med store diametre eller begrenset installasjonsplass.Denne strukturen bør være utstyrt med en åpnings-/lukkeindikator for å indikere graden av åpning/lukking.Ulempen med denne strukturen er at ventilstangens gjenger ikke bare ikke kan smøres, men også er direkte utsatt for middels erosjon og blir lett skadet.

De viktigste forskjellene mellom stigende ventiler og ikke-stige ventiler er:

1. Løfteskruen til flensventilen som ikke stiger, roterer bare uten å bevege seg opp og ned.Det som er utsatt er bare en stang, og dens mutter er festet på portplaten.Portplaten løftes ved rotasjon av skruen, uten synlig portal;Løfteskruen til den stigende spindelflensventilen er synlig, og mutteren er tett festet til håndhjulet og festet (verken roterende eller aksielt bevegelig).Portplaten løftes ved å dreie skruen.Skruen og portplaten har kun relativ rotasjonsbevegelse uten relativ aksial forskyvning, og utseendet er forsynt med en dørformet brakett.

2. "Ikke-stigende spindelventiler kan ikke se blyskruen, mens stigende spindelventiler kan se blyskruen."

3. Når en ikke-stigende spindelventil åpnes eller lukkes, er rattet og ventilstammen koblet sammen og relativt ubevegelige.Den åpnes eller lukkes ved å rotere ventilstammen på et fast punkt for å drive ventilklaffen oppover og nedover.Stigende spindelventiler hever eller senker ventilklaffen gjennom en gjenget transmisjon mellom ventilstammen og rattet.For å si det enkelt er en stigende spindelventil en ventilskive som beveger seg opp og ned sammen med ventilstammen, og rattet er alltid på et fast punkt.


Innleggstid: 29. mars 2023